PEUGEOT E-3008 és az Alpok

Az Alpok grandiózus panorámájának szemlélése Valle d’Aosta-ban segít felszabadítani az elmét a gondolatoktól és aggodalmaktól, egészségesebb életmódot folytatni, és élvezni a régió két fürdőközpontjának jólétét.

A PEUGEOT E-3008 100%-ban elektromos jellege hozzájárul a fedélzeti jó közérzet fokozásához, köszönhetően a prémium lehallgatóteremmé váló világos belső térnek, a hátfájás megelőzésére alkalmas üléseknek és a levegőminőségnek, amely mindig ellenőrzés alatt áll.

 

Két gyógyfürdő található az Aosta-völgyben, egy olyan régióban, ahol a jó közérzet első jele a pihentető alpesi táj megfigyelésével kezdődik. A Mont Blanc lábánál Pré-Saint-Didier termálforrásait már az ókori rómaiak is ismerték, és a 17. században épült az első gyógyfürdő. A több mint 30 éves bezárás után teljesen felújított Pré-Saint-Didier termálfürdő ma eredeti pompáját mutatja, megőrizve az akkori építészetet.

Pré-Saint-Didier-ben nagy havazás mellett is a szabadban, gyönyörű természeti környezetben pihenhet. A fürdőkertben három kültéri termálmedence és fakunyhókban elhelyezett szauna található, panorámás ablakaiból kilátás nyílik a Mont Blanc láncra. Belül a wellness programban több mint 40 gyakorlat található: hidromasszázs kádak, élénkítő vízesések, faházas szauna, sókamra, Kneipp-ösvények, Vichy zuhanyzók és panorámás relaxációs szobák.

A Pré-Saint-Didier fürdő termálvizei természetesen kénes és brómos-jódos forrásokból fakadnak, arzén-vastartalmúak, és felületi bőrproblémák, például pikkelysömör és bőrpír kezelésére javasoltak.

Saint-Vincentben találhatóak az azonos nevű fürdők, amelyeknek (1770-ben felfedezett) ásványforrását vizének gyógyító tulajdonságai miatt „Fons Salutis”-nak nevezték. Éhgyomorra itatva (ivókúrák) a Saint-Vincent víz szabályozó hatással van az emésztőrendszerre. Ezenkívül inhalációs kezeléseket adnak a légutak krónikus gyulladása esetén.

A szerkezet belső úszómedencékből áll: Evya, egy nagyobb medence 34 °C-os vízzel, Egeria völgyre néző kilátással és 32 °C-os víz, valamint Tyla, egy 25 °C-os reakciómedence. Kint, 36°C-os vízzel, a panorámás Verny medencével és a Lyse medencével, egy Eco-Wood szauna mellett.

Az Aosta-völgyi wellness képét a champoluci Monterosa SPA Center teszi teljessé, ahol különböző 34°-os medencék találhatók, amelyek mindegyike a külső panorámára néz, hála a nagy ablakoknak, ahonnan a Monte Rosa-ra lehet gyönyörködni.

A Valle d’Aosta-i wellness-útvonalba a PEUGEOT E-3008-at is beilleszthetnénk, köszönhetően az utasoknak pihentető élményt nyújtó belső térnek, az opcionális elektromos függönnyel felszerelt panorámás napfénytetővel nagyobb és még világosabb térrel.

A CLEAN CABIN rendszernek köszönhetően a klímaberendezés kezeli a beáramló levegőt, nagy hatásfokú szűrőjének köszönhetően néhány perc alatt megtisztítja a levegőt a járműben.

Az első ülések is a PEUGEOT E-3008 wellness programjának részét képezik: elnyerték az AGR (Aktion für Gesunder Rücken) minősítést, amelyet egy független németországi orvosok és terapeuták szövetsége ítélt oda, amely a hátfájás megelőzésével foglalkozik. Továbbá a GT változatnál az ülések szellőztethetők és masszázsfunkcióval rendelkeznek, míg a fűtés a hátsó ülésekre is kiterjed. Az első ülések kényelmét tovább erősíti az adaptív oldalpárnázás lehetősége, amely elektromosan fújódik fel vagy ereszt, így tökéletesen alkalmazkodik az utas méretéhez.

Az elektromos meghajtás csendje és a rezgések hiánya a PEUGEOT E-3008 utasterét tökéletes lehallgató szobává teszi, ha az opcionális laminált első ablakokat és a 10″-os Premium Focal® Hi-Fi rendszerű hangszórókat választja, 12 módok és 690 W teljesítmény.

De a PEUGEOT E-3008-on a csend is izgat. Ez a Brussontól a Col de Joux-ig vezető úton történik, ahol az utazási élmény magával ragadó dimenzióba kerül, az erdővel és annak csipogásával, amely szó szerint behatol az utastérbe, köszönhetően a nyitott ablakoknak és a panorámatetőnek.

Végső soron az Aosta-völgy gyógyfürdőinek elérése a PEUGEOT E-3008-cal azt jelenti, hogy egy egyedülálló jóléti állapotba kerülünk, hogy meghosszabbítsuk azt a vezetési élményt, amely a Lion márka minden modelljének jellemzője.